Vaak willen pas bevallen vrouwen na de bevalling weer zo snel mogelijk aan de slag met sporten en bij voorkeur dan ook zo snel mogelijk weer op het niveau van vóór de zwangerschap komen. Een mooi streven, de vraag is alleen of ‘zo snel mogelijk’ dan ook de verstandigste keuze is.

Mits je klachtenvrij bent kun je gerust vanaf een week of 6 na een vaginale bevalling en vanaf een week of 8 na een keizersnede prima aan de slag met spierversterkende en mobiliserende oefeningen. Daar zitten best wel wat ‘do’s & don’ts aan, dus het is altijd een goed idee om te starten met sporten onder begeleiding bij iemand die voldoende kennis heeft over het postpartum herstel.

De Core Restore training van Power Mama is speciaal ontwikkeld voor het herstellende lichaam na de bevalling. Met zorg en aandacht zijn de oefeningen op gebied van mobiliteit en core training samengesteld om op een praktisch en veilige manier (én op eigen niveau) weer op te starten met sporten na de bevalling. Deze training is bewezen effectief bevonden door Kennis Centrum Sport & Bewegen en geaccrediteerd door het ministerie van VWS!

 

Tijdens deze praktische training, bestaande uit 4 bijeenkomsten, mag je ook je mini meenemen!

Deze training is voor jou als je op een veilige en rustige manier, beginnend bij de basis, wilt opbouwen met sporten na de bevalling.

We hebben 4 trainingen achter elkaar aandacht voor de invloed van het postpartum herstel op het sporten, houding, techniek, ademhaling & mobiliteit!

We adviseren je altijd om, bij klachten óf voor een algehele check, een consult in te plannen bij een geregistreerde bekkenfysio. Wij werken heel fijn samen en hebben goede ervaringen met Pelviplus!

More information

  •      De eerste les duurt 75 minuten, de daaropvolgende lessen 45 minuten
  •      We starten met oefenen bij de basis met veel aandacht voor het herstel van de bekkenbodem/herstel van het litteken na een keizersnede, diastase regressie en ademhaling.
  •      We adviseren je in te stromen vanaf 6 weken na een vaginale bevalling/ 8 weken na een keizersnede en/of ieder moment daarna wanneer jij zelf de behoefte voelt.

More service

  • Een kopje thee en een gezonde snack tijdens de training zijn inbegrepen
  • Veel persoonlijke aandacht, even een moment van aandacht voor jezelf & als je dat wilt mag je de mini meebrengen!

More value

  • Je bouwt op samen in een groep met andere pas bevallen moeders waar er ruimte is voor het uitwisselen van ervaringen.
  • Na het volgen van de Core Restore training zou je kunnen doorstromen naar FITSTART om qua intensiteit en (spier)conditie verder onder begeleiding op te bouwen met sporten.