More about Sandra

Had mij 10 jaar geleden verteld dat ik nu trotse moeder van 3 kids zou zijn en ik had je niet geloofd! Laat staan dat ik Zwangerfit trainingen zou geven en mijn eigen onderneming More for Moms op zou zetten. Maar wat ik ben ik blij met deze nieuwe, ongekend indrukwekkende dimensie in mijn leven!!

Inmiddels geef ik ruim 20 jaar met veel passie sportlessen op het gebied van fitness gerelateerde groepslessen (denk aan bodyshape, aqua fitness, HITT training etc) Daarnaast ben ik jarenlang coördinator geweest van een sportcentrum, de laatste 6 jaar in combinatie met verzorgen van Zwangerfit trainingen.

Tijdens en na de zwangerschappen en bevallingen van mijn eerste 2 kids heeft het hele proces me dusdanig gefascineerd dat ik besloot een jaaropleiding Zwangerschapsdocent te gaan volgen bij Mamz Academy. Tijdens dat opleidingsjaar werd ik zwanger van de 3de, wat er toe heeft bijgedragen dat ik het geleerde uit de opleiding 1 op 1 toe kon passen op mijn eigen zwangerschap en bevalling. Wat een verademing en wat een verrijkende inzichten!

Met de geboorte van de jongste is tevens een tweede (en ik durf te zeggen, nog grotere) passie dan het geven van sportlessen geboren; zwangeren (en hun partners) begeleiden tijdens de zwangerschap ter voorbereiding op de bevalling en ook ná de bevalling stopt deze begeleiding niet!

Omdat ik het belangrijk vind om up-to-date te blijven en om mijn pallet aan kennis zo breed en compleet mogelijk te maken heb ik meer aanvullende opleidingen en trainingen gevolgd, zoals onder andere; de Mucha Mama Hypnobirthing docent opleiding en de opleiding ‘Power Mama duursport coach tijdens en na de zwangerschap’. Daarnaast hecht ik veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling, dus ook op dat vlak zit ik qua opleiding en cursussen niet stil.

Dit ben ik in 5 woorden

Enthousiast * gedreven * gepassioneerd * tikkeltje ongeduldig * begripvol

Guilty pleasure

Toch echt wel een beschuitje met witte chocoladepasta én muisjes tijdens ons gezamenlijke zondagochtendontbijt!

Ik heb een hekel aan

Sokken kopen! #dontask

Waarom ik More for Moms docent ben

Ik ben van mening dat het hele proces rondom zwangerschap, bevalling en moederschap meer aandacht verdient. Het geven van deze training geeft me de mogelijkheid om zowel de positieve als minder positieve aspecten (die er ook zeker mogen zijn!) bespreekbaar te maken, een stukje bewustwording te creëren. Vooropgesteld is mijn streven om op een enigszins luchtige en vooral positieve manier samen met zwangeren & moeders een veilige en ondersteunende omgeving op te bouwen waar op teruggevallen kan worden indien nodig. Uiteindelijk blijkt dit keer op keer, groep na groep zo ontzettend waardevol te zijn. We kunnen elkaar in deze intense fase van het leven zó goed helpen, daar ben ik echt van overtuigd!

Hier word ik gelukkig van

mijn gezin/familie * de zon * alles rondom More for Moms * Italië * persoonlijke ontwikkeling * inspirerende opleidingen * wijn * uit eten * vrienden * diepgaande gesprekken * goede humor * sporten * lezen * strand

4 persoonlijke tips die ik je mee wil geven tijdens de zwangerschap, de bevalling, de kraamweek en het moederschap

Zwangerschap: wees lief voor jezelf, je hoeft het niet allemaal perfect te doen! Probeer je over te geven aan vermoeidheid. Het kan helpend zijn om je te realiseren je dat je lijf op dat moment extra energie nodig heeft voor de groei en het welzijn van je baby!

Bevalling: ademhalingstechnieken toepassen helpt je om enigszins in controle te blijven, een focuspunt te hebben en pijn te reguleren tijdens het opvangen van de weeën en tijdens de persfase.

Kraamweek: de meest kwetsbare periode in je leven. Pak je rust en kies voor jezelf (dit mag en dit kun je, ook al had je het anders voor ogen/gepland!), de komende periode zal veel energie vergen en voornamelijk om jullie jonge gezin draaien!

Moederschap: maak alles bespreekbaar en geef grenzen aan/vraag om hulp waar nodig. Je gaat ondervinden dat alle clichés omtrent deze 4 punten kloppen (ik wilde er ook niet aan… ;-)) VERTROUW OP JE MOEDERGEVOEL!!